Wat doet collageen poeder voor je huid?

Doe je genoeg om je huid te verzorgen? Misschien mis je een belangrijk onderdeel: collageen poeder. Dus we hebben het niet over dure crèmes, want collageen plaatselijk aanbrengen kan gewoon niet genoeg in de huid doordringen om een blijvend verschil te maken. Laten we uitleggen wat anti-aging collageen poeders voor je huid kunnen doen.

Hoe werken collageen poeders?

Collageen poeder werkt van binnenuit om de huidlaag van onze huid te versterken, precies wat we nodig hebben voor een stralende, jeugdige huid. Dagelijks gebruik van collageen in poedervorm voor de huid kan je huid laten bloeien en het kan helpen rimpels te verminderen en die gladde, mooi volle uitstraling te behouden.

Voordelen van collageen voor de huid

Laten we alle feiten van collageen voor je huid eens op een rijtje zetten. Het toevoegen van collageen supplementen aan je huidverzorgingsroutine kan je namelijk op verschillende

1. Je huid gladder en rimpels verminderen

Als je bedenkt dat collageen het essentiële bestanddeel is van de lederhuidlaag in de huid, kan het gebruik van collageenpoeder je op veel manieren helpen. Collageen heeft namelijk anti-aging effecten. Dus collageen voor huidverstrakking is zeker de juiste keuze. Het kan de diepte van gezichtsrimpels verminderen, het gladstrijken en je jonger laten voelen.

2. Vergroot de elasticiteit van de huid

Elasticiteit verwijst simpelweg naar het vermogen van je huid om uit te rekken, dat wil zeggen terug te veren als eraan getrokken of gedrukt wordt. Als je jong bent, heeft je huid overvloedige hoeveelheden collageen en elastine.

Naarmate je ouder wordt, produceer je echter steeds minder van elk eiwit, wat de reden is dat je bij ouderen een slappe huid kunt zien die zijn strakheid heeft verloren. Het toevoegen van collageen aan je huidverzorgingsroutine kan bijdragen aan een verbeterde huidelasticiteit door je huid duurzamer te maken.

Door je huid sterker en steviger te maken, kunnen collageenpeptiden voorkomen dat je huid permanent verslapt en uitrekt.

3. Bevordert de hydratatie van de huid

Van collageen is aangetoond dat het de hydratatie van de huid verhoogt. Een acht weken durend onderzoek onder vrouwen van 40 tot 60 jaar toonde bijvoorbeeld een gemiddelde toename van 28% in het vochtgehalte van de huid!

Bovendien meldde 91% van de proefpersonen dat ze minder last hadden van een droge huid na het gebruik van collageen. Een droge huid is in eerste instantie onschuldig, maar een droge huid die niet wordt verzorgd, kan leiden tot het activeren van eczeem – dat wil zeggen symptomen als kloven, ontstekingen, roodheid en jeuk.

Veel water drinken en collageen consumeren zal je huid helpen zijn vocht vast te houden.

4. Cellulitis verbergen

Collageen kan je helpen cellulitis glad te strijken door de lederhuidlaag te versterken. Cellulitis wordt eigenlijk zichtbaarder naarmate onze huid dunner wordt, uitrekt en uiteindelijk verslapt – allemaal natuurlijke onderdelen van het ouder worden.

Maar omdat collageen in staat is om de expressie van huid-collageen te verhogen en de elasticiteit en dikte van de huid te verbeteren, zoals we al eerder zeiden, is het opnemen van collageen in je huidverzorgingsroutine nuttig bij het voorkomen van de ontwikkeling van zichtbare cellulitis!

5. Bestrijd acnelittekens

Wat erger is dan omgaan met acne is het hebben van littekens die achterblijven. Acnelittekens worden eigenlijk veroorzaakt door collageenschade in je huid! Supplementen met collageen kunnen de collageenvorming in de huid versnellen, waardoor het weefsel sneller herstelt en je acnelittekens genezen. Hetzelfde geldt voor striae! Het bevorderen van de collageenproductie en het verbeteren van het collageengehalte in de huid zal striae helpen vervagen en zelfs voorkomen dat er nieuwe ontstaan.

nice skin hands

Wat doet collageen voor je huid?

Collageen is zo’n belangrijk bestanddeel van onze huid, spieren en weefsels. Meer specifiek is collageen een speciaal eiwit dat het grootste deel van onze huid uitmaakt (70% om precies te zijn) en 90% van zowel onze organische botmassa als ons bindweefsel. Hoewel je lichaam zelf al collageen aanmaakt, neemt de hoeveelheid collageen die wordt aangemaakt af naarmate we ouder worden.

Dit is waar tekenen van veroudering ons besluipen – van de klassieke rimpelige huid tot pijnlijke gewrichten of cellulitis. We zien vaak huidveroudering ondanks alle crèmes, maskers, etc. die we regelmatig aanbrengen.

Collageen poeder voor de huid

Collageen poeder supplementen zijn absoluut de juiste keuze als je snellere resultaten en meer langdurige voordelen voor je huid wilt. Dat komt omdat collageen in poedervorm in peptidevorm al is afgebroken tot de kleinste deeltjesgrootte, zodat je lichaam het snel opneemt en je van binnenuit de vruchten van je huid kunt plukken.

Door collageen te gebruiken als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine ondersteun je direct de lederhuid, de middelste laag van de menselijke huid. In de lederhuid bevinden zich de talgklieren die helpen om het haar en de huid gehydrateerd te houden.

Daarentegen zijn de collageenmoleculen in topische producten en crèmes gewoon te groot om door je huid en in de bloedbaan te worden opgenomen. Dus terwijl topische producten effectief kunnen zijn om je huid onmiddellijk te verlichten, kan collageen poeder op de lange termijn voordelen hebben voor je huid, waardoor je er jonger uit blijft zien en je jonger blijft voelen! Wat wil je nog meer?

Hoe gebruik je collageen poeders?

Collageenpoeder, dat bestaat uit gehydrolyseerde collageenpeptiden, is smaak- en geurloos. Je kunt het dus niet alleen toevoegen aan je favoriete smoothies en ochtendkoffie of -thee (ja, peptiden kunnen oplossen in zowel warme als koude vloeistoffen!), maar je kunt het ook aan vrijwel alles toevoegen.

Van smakelijke saladedressings tot warme, zoete desserts, je proeft de vele voedzame aminozuren niet waarvan je profiteert als je collageenpeptiden toevoegt aan je dagelijkse routine.

Collageen kan uit verschillende bronnen worden gehaald, waarvan runder- en zeecollageen de populairste zijn. Rundercollageen bestaat uit Type I en Type III collageen en wordt gevonden in de botten of huiden van koeien. Vuscollageen komt van vis en heeft de kleinste deeltjesgrootte van alle andere soorten collageen, dus wordt het nog sneller opgenomen.

Toch zijn het allebei duurzame, natuurlijke bronnen van collageen die je kunt consumeren en verwerken in je favoriete recepten. Zorg er wel voor dat je collageen uit duurzame bron koopt: zoek naar grasgevoerd, op grasland gekweekt rundercollageen en viscollageen dat afkomstig is van wildgevangen vis – dit zijn de beste collageensupplementen voor de huid. Lees hier meer over collageen.

Conclusie

Collageen poeder is er om voor je te zorgen en je te helpen een jeugdige, zacht stralende huid te behouden. Doe je lichaam een plezier door collageenpoeders toe te voegen aan je huidroutine. Het is eigenlijk heel gemakkelijk om te doen en het gaat dieper dan welke vocht-inbrengende crème of lotion dan ook.

Hoewel er niets mis is met veroudering, kan het aanvullen van collageen helpen het proces te vertragen zodat je langer kunt genieten van je jeugdige signalen. Het consumeren van collageen helpt je het collageen aan te vullen dat uit je lichaam verdwijnt naarmate je ouder wordt. Je stopt er in feite weer in wat je van nature verbruikt. Geef je lichaam daarom terug wat het nodig heeft met het beste collageenpoeder voor de huid.