Basic-fit

Basic fit is de grootste fitnessketen van Nederland. Je kunt in elke stad wel een of meer vestigingen vinden. Samen met Fit For Free is dit de enige sportschool die landelijk adverteert. De advertenties gaan bijna altijd samen met acties.

Of wil je alles weten over de verschillen met Fit For Free?

Basic Fit in jouw stad

Je vind in iedere stad en in de buurt van ieder dorp wel een locatie. Met 150 vestigingen door heel Nederland is er altijd wel één in de buurt. In sommige steden vind je zelfs meerdere locaties. Hieronder een lijstje met links om zo snel als kan jouw ideale locatie te vinden:

Vind hier jouw Basic Fit

Ga verder

Basic Fit openingstijden

Basic Fit hanteert vaste opening en sluitingstijden voor alle locaties. Dit betekent dat ze open zijn tussen:

  • Maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 22.30 uur
  • Zaterdag en zondag van 09.00 tot 16.00 uur

Maar, er zijn steeds meer locaties die doordeweeks 24 uur per dag open zijn. Dan kan je dus ook `s nachts de sportschool in. Er zijn zelfs locaties die alle 7 dagen 24 uur open zijn.

Lees hier alles over de openingstijden.

Basic Fit abonnementen

Er zijn 3 vaste abonnementen. Vaak lopen er acties bovenop die abonnementen zodat ze extra voordelig zijn. De drie vaste abonnementen zijn:

  • Flex (€26,99 p/m): Je betaalt eenmalig €29,99 inschrijfgeld en kan onbeperkt sporten. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
  • Smart (€19,99 p/m): Je betaalt geen inschrijfgeld en kan onbeperkt sporten. Het abonnement is meteen voor een jaar.
  • DUO (€29,99): Je kan samen met een vriend(in) sporten bij Basic Fit. Je betaalt geen inschrijfgeld en kan onbeperkt sporten. Heb abonnement is meteen voor een jaar.

Met een abonnement vanaf €19,99 per maand is Basic Fit één van de goedkoopste sportscholen van Nederland. Fit For Free kost ongeveer hetzelfde per maand.

Je moet wel rekening houden met eventuele extra kosten bovenop je abonnement:

  • Groepslessen (€7,99 p/m): Om onbeperkt deel te kunnen nemen aan de live groepslessen van Basic Fit
  • Pro Coach App  (€4,99 p/m): Om naast je workoutschema ook de app te gebruiken
  • Yanga Sports Water (€3,99p/m): Om onbeperkt Yanga Sports Water te kunnen drinken

Alles over de abonnementen en kosten van Basic Fit lees je hier.

Basic Fit opzeggen

Wil je jouw abonnement opzeggen? Dat kan!

Heb je je minder dan 14 dagen geleden aangemeld? Dan kan je via het modelformulier ontbinding. Let op: als je wel bent gaan sporten worden alsnog kosten in rekening gebracht. Je betaalt abonnementskosten naar rato en eventueel inschrijfgeld.

Is het langer dan 14 dagen geleden dat je jezelf hebt aangemeld? Ook dan kan je natuurlijk je abonnement opzeggen. Abonnementen zijn maandelijks opzegbaar, afgezien ban het eerste jaar bij het DUO en Smart abonnement. Daar zit je aan de 12 maanden vast.

Opzeggen kan via de kiosk in de sportschool. Je kunt ook via het contactformulier opzeggen of een brief sturen naar Basic Fit (Postbus 3124, 2130 KC Hoofddorp). Vermeld wel je emailadres in deze brief zodat je een bevestiging ontvangt van de opzeggen. Meld je je af via de kiosk of het contactformulier? Dan ontvang je ook een bevestiging per email.

Wil je een Extra opzeggen of wijzigen? Dan kan uitlsuitend via de kiosk in de sportschool. Je krijgt daar een wijzigingsformulier dat je in moet vullen en ondertekenen.

Hier lees je alles of opzeggen.

Verschil met Fit for Free

Ben jij benieuwd naar het verschil met Fit For Free? Welke sportschool is goedkoper? Hebben ze allebei een app? Welke keten heeft meer locaties? Wat zijn de openingstijden?

Hier vind je alles over de verschillen met Fit For Free.

Basic Fit klantenservice

Heb je vragen voor Basic Fit?

Je kan je vraag zoeken tussen één van de veelgestelde vragen of via het contactformulier.

Wil je liever bellen? Het nummer is: 023-8080888.

Basic Fit groepslessen

De sportscholen bieden een groot aantal groepslessen. Er worden virtuele en live lessen aangeboden.

De virtuele lessen zijn van GXR. Er zijn 5 type lessen beschikbaar. Allereerst is er Body & Mind, dit lijkt een beetje op yoga/pilatus. Daarnaast is er Cycle, virtuele fietstours door surreële landschappen. Als derde HIIT, dit zijn zware traningen voor kracht en cardio. Er zijn 2 lessen binnen dit type, allereerst de Bootcamp en daarnaast de Cardio Box. Als vierde is er Strength & Shape. Dit type is gericht op kracht. Als laatste zijn er nog de Dance-lessen. Hierbij staat intensieve dans centraal.

De live groepslessen zijn de lessen van Les Mills. Meer hierover lees je op deze pagina.

Basic Fit pas

Je krijgt bij jouw aanmelding gratis een pas. Hiermee kun je gratis de sportscholen in.

Met de pas mogen ook huisgenoten naar binnen. Het enige dat niet kan, is tegelijkertijd sporten. Je huisgenoot hoeft niet per se familie te zijn, dit mag ook gewoon een vriend(in) zijn.

Ben je jouw pas kwijt? Je kan via de kiosk in de sportschool een nieuwe aanvragen. Kosten hiervoor zijn eenmalig €5,-.

Wil je een dagpas zodat je één dag gratis kan proberen? Dat kan. Je kan die in elke sportschool bij de kiosk aanschaffen. De dagpas kost €8,99 en is eenmalig binnen 7 dagen geldig.

Basic Fit app

Deze app het ‘Pro Coach‘ en kost €4,99 per maand. Er is een standaard versie die je gratis kan gebruiken. De app heeft een groot aantal functionaliteiten, een deel kan je alleen met de pro versie gebruiken. Met de standaard versie kun je wel het groepslesrooster inzien, basis trainingsprogramma`s gebruiken, uitdagingen & doelstellingen instellen en je voortgangsdoelen monitoren. Met de premium-versie kun je nog veel meer, zoals alle 2500 oefeningen, voedingsplannen, afvalprogramma`s en alle meetwaarden inzien. Daarnaast kun je alle video`s van de GXR-groepslessen thuis zien.

Vind hier jouw Basic Fit

Ga verder