Zo blijf je gemotiveerd om te sporten

De sluiting van de sportscholen maakt het sporten er niet makkelijker op. Vele individuen krijgen hierdoor steeds minder motivatie om te sporten, want laten we nou eerlijk zijn… op een gegeven moment ben je die home workouts echt helemaal zat. Herkenbaar? Met dit artikel zorg ik ervoor dat je motivatie weer terugkomt, zoals nooit tevoren!

Zoek een sportbuddy

Een van de beste motivatiebronnen is het hebben van een workout partner. Zorg ervoor dat je samen naar een sportdoel toewerkt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je op een bepaalde avond echt geen zin hebt om te beginnen aan je workout. Maar stel dat je dan net een appje ontvangt met ‘hey kom is van die bank af en laten we knallen!’, dan geeft dit net even dat extra zetje in de rug om er toch voor te gaan. Daarnaast is het ook echt een aanrader om samen op een afgesproken plek te gaan sporten. Hierdoor zul je door schuldgevoel richting je partner vermoedelijk minder snel afzeggen en op een andere plek heb je vaak meer focus dan thuis.

Denk na over waar je op een langer termijn staat

Fitness blijft een duurzame sport. Dit houdt in dat resultaten helaas niet op korte termijn komen aanwaaien, maar op lange termijn indien je consistent sport. Als je na 3 weken bijvoorbeeld nog geen verbetering ziet gaan veel mensen al twijfelen om door te gaan met sporten. Beeld je echter in waar je zult staan als je bijvoorbeeld 12 weken lang je schema volhoud. Dit moet toch wel motivatie geven om door te gaan? Denk na over wat je in die tijd kan bereiken indien je doorgaat!

deadlift

Maak een structureel schema

Het hebben van een schema zorgt ook zeker voor extra motivatie. Als je elke training ‘zomaar’ iets doet krijg je wellicht sneller de neiging om maar even een dagje over te slaan. Een schema daarentegen is opgesteld om een bepaald sportdoel te behalen. Hierdoor zul je geheid wel twee keer nadenken voor je een training overslaat. Een schema heb je natuurlijk niets voor niets.

Koop nieuwe sportkleding

Persoonlijk mijn favoriet, namelijk het kopen van nieuwe sportkleding. Tegenwoordig zijn er genoeg partijen met stijlvolle en fijn passende sportkleding. Denk aan de grote merken, zoals Gymshark, Womens best etc. Het kopen van nieuwe sportkleding geeft vaak het gevoel van een nieuwe frisse start, wat resulteert in motivatie. Daarnaast is het zien liggen van sportkleding in je kast natuurlijk een dagelijkse reminder om aan de slag te gaan!

Gebruik supplementen

Net als sportkleding dienen supplementen als dagelijkse reminder om je sportdoelen te behalen. Daarnaast hebben deze natuurlijk ook werkende effecten om je workouts te optimaliseren. Voornamelijk pre workout is dan ook echt een must om even een spreekwoordelijke ‘schop onder je kont te krijgen’. Dit supplement zorgt dankzij de cafeïne voor een boost, waardoor je mentaal beter de stap kunt zetten om te beginnen aan een workout. Indien je meer wilt weten over supplementen raden we je aan de websites te bekijken van verschillende bekende aanbieders. Persoonlijk hebben wij ook veel vertrouwen in de partij Train and Gain nutrition, waarvan de website is te bezoeken via deze link.