Ervaar je altijd drukte in de sportschool? Dan zijn deze tips voor jou.

Het is januari, de drukste maand in de sportscholen. Als je dit jaar al naar de sportschool bent geweest, dan merk je dat het mega druk in de sportschool is. Terwijl jij rustig wilt sporten, zijn er allemaal nieuwe mensen bijgekomen. Vraag jij je nog wel eens af of je wel je volledige workout kunt doen in januari? Gelukkig wel! In dit blog lees je verschillende tips hoe jij in januari met de sportschool drukte om kunt gaan.

Ga op een ander tijdstip

De meest voor de hand liggende manier om de drukte te vermijden: ga op een rustiger tijdstip. Je kunt aan de balie altijd vragen wat de meest rustige tijd in de gym is. Als je om 20:00 uur ‘s avonds de sportschool ingaat, kun je verwachten dat het spitsuur is. Ook maandag- en dinsdagavond zijn populaire tijden, dit omdat iedereen zijn week zo goed mogelijk start. Wil je toch graag in de avonden sporten? Overweeg dan eens om later in de week in de avond te gaan. Probeer dus van de populaire tijden af te wijken, als je het te druk vindt in de sportschool.

Wees flexibel in je schema

Grote kans dat jij een bepaald schema volgt als je naar de sportschool gaat. Een routine volgen is natuurlijk fijn, maar het kan geen kwaad om af en toe eens te wisselen. Om toch nog een beetje jezelf vast te binden aan een schema, kun je altijd een plan B maken. Verwerk meerdere opties voor apparaten in je schema en wees flexibel in de volgorde. Mocht het apparaat dat je wilt gebruiken vol zijn, dan kun je toch de oefening op een andere manier doen.

Man pakt dumbell

Ontloop de commerciële sportscholen

Het is over het algemeen bekend dat commerciële sportscholen zoals Basic-Fit, Big Gym en Fit for Free mega druk zijn. De sportscholen bij jou om de hoek in het dorp zijn vaak een stuk rustiger. Daarom kun je beter naar die ene sportschool om de hoek gaan, omdat het hier minder druk is. Daarom kun je in januari het best jouw abonnement bij de Basic Fit opzeggen.

Besteed je wachttijd rustig

Wil jij per se een apparaat gebruiken, maar is het bezet? Kies dan een strategische plek vlakbij het apparaat dat je wilt gaan gebruiken, zonder dat je opdringerig overkomt op de persoon die het apparaat gebruikt. Tijdens het wachten kun je een ander apparaat in de buurt gebruiken of kun je oefeningen doen. Om warm te blijven kun je bijvoorbeeld een paar jumping jacks, squats of lunges om je tijd te vullen.

Als het te druk in de sportschool is, kun je het best voor een ander tijdstip gaan, flexibel zijn in de sportschool of je wachttijd rustig besteden. Vind je het dan nog te druk? Overweeg dan om je abonnement bij de commerciële sportschool op te zeggen. Je kunt jouw abonnement gemakkelijk en snel opzeggen met Xpendy. Zij helpen je met het opzeggen van abonnementen. Xpendy genereert met jouw gegevens een opzegbrief, die ze versturen naar het hoofdkantoor van jouw commerciële sportschool. Met deze opzegservice houdt jij genoeg tijd over om lekker te gaan sporten!