Ben jij een fanatiek sporter of zou je graag wat meer willen gaan sporten? Heb je al eens gehoord over het sporten en trainen met weerstandsbanden? Sporten met weerstandsbanden is enorm goed voor iedere type sporter en biedt veel voordelen. Ben jij benieuwd naar sporten met weerstandsbanden en wil je graag weten wat je zoal met de banden kan doen? Lees dan dit artikel!

Wat zijn weerstandsbanden?

Weerstandsbanden bieden je de mogelijkheid om spieren te trainen doormiddel van de weerstand die de banden geven. De banden zijn elastisch en geven een bepaalde weerstand wanneer je met jouw armen of benen de band uit elkaar trekt. Weerstandsbanden kunnen gemaakt zijn van textiel, maar zijn er ook van latex. De weerstand die de banden bieden zijn vergelijkbaar met het gewicht van dumbbells of andere gewichten.

Voordelen van weerstandsbanden?

Weerstandsbanden zijn erg populair bij professionele en niet-professionele sporters. Dit omdat er een aantal grote voordelen aan weerstandsbanden kleven. Zo zijn weerstandsbanden:

  • Een absolute aanrader van fysiotherapeuten. Dit omdat de kans op blessures bij het trainen met weerstandsbanden vrijwel nihil is
  • Heel eenvoudig mee te nemen wanneer je op vakantie gaat
  • Overal te gebruiken
  • In verschillende sterktes beschikbaar
  • Een duurzame aankoop omdat de banden lang meegaan
  • Vrijwel gewichtloos

Weerstandsbanden

Welke spieren kan je trainen met de banden?

Trainen met weerstandsbanden is een zeer effectieve manier om jouw work-out te voltooien. Een voordeel van weerstandsbanden die we hierboven nog niet benoemd hebben is dat de banden geschikt zijn om alle spiergroepen te trainen. Zo kan je in je armen zowel de biceps als de triceps trainen door de banden op verschillende manieren uit elkaar te trekken, maar zijn er ook allerlei oefeningen om je onder- en bovenbenen te trainen, je core te verstevigen en om bijvoorbeeld de spieren in je rug, borst en schouders eens flink aan het werk te zetten.

Oefeningen om te trainen met weerstandsbanden

Wil jij graag gaan trainen met weerstandsbanden en ben je op zoek naar toegankelijke, effectieve en fijne oefeningen? Zoals gezegd kan je bijna alle spieren trainen met weerstandsbanden. Op Sportloaded staan tientallen oefeningen die jij kan doen met behulp van de banden. Benieuwd? Neem snel een kijkje!