Het platform is nu enkele maanden live en we zien steeds meer reviews komen. We zijn hier super blij mee! Want, niemand kan de sportschool beter beschrijven dan de sporter zelf. En zonder de mening van de sporter is het platform eigenlijk niet af. Want een beschrijving van de sportschool is pas echt sterk als de sporter het bevestigt.

In dit artikel geven we je 4 redenen waarom jouw review belangrijk is. Wil jij graag een review achterlaten? Zoek dan hier naar jouw sportschool en laat jouw mening horen!

Je helpt andere sporters kiezen

Een tijd geleden ben ook jij op zoek geweest naar een sportschool. Het is altijd handig om in reviews te lezen hoe de sportschool is voor andere sporters. Wat kunnen ze wel en wat kunnen ze niet waarderen? Hoe druk is het op de sportschool? Wat voor sfeer hangt er op de sportschool? Voel je je op je gemakt? Dit zijn allemaal vragen die echt alleen door de sporter beantwoord kunnen worden. Als jij beschrijft wat je van de gym vindt, dan lezen honderden andere sporters dat. Zo help je andere sporters een betere keuze maken. Er is niets meer demotiverend dan een sportschool die niet bij je past.

Door jouw review is de informatie over de sportschool niet langer algemeen, maar specifiek. Het gaat niet over dát er groepslessen zijn, maar wat je daarvan vindt. Het gaat niet over dát er begeleiding is, maar wat jij ervan vindt. Dit is super waardevol voor de zoekende sporter.

Als laatste zit over de informatie van de sportschool zelf vaak een marketingsausje. Over jouw mening niet. Jouw review vertelt hoet het écht is. Hoe het er ruikt en voelt.

Overtuigd dat je een review achter moet laten? Zoek hier naar jouw sportschool en help mede-sporters met jouw mening.

Helpt de sportschool verbeteren

Niet alleen de sporter kan door jouw mening beter de juiste sportschool vinden, de gym weet zelf ook waar verbeteringen mogelijk zijn. Soms is het makkelijker om jouw mening via ons onafhankelijke te geven, dan aan iemand in de sportschool zelf. Je kunt er even rustig over nadenken, zodat je een écht goede review achterlaat.

Naast dat het makkelijker is, kan een review op ons platform ook anoniem. Zo hoef je niet bang te zijn dat je erop aangekeken wordt op de sportschool.

Uiteindelijk is de sportschool er voor de sporter. Er is dus niets belangrijker dan dat de sporter tevreden is.

Je denkt zelf goed na over wat je van de sportschool vindt

Het is altijd goed om even te evalueren. Een sportschool kost honderden euro`s per jaar, dus goed om jezelf af en toe af te vragen of je nog goed zit. Ben je blij met de sportschool waar je nu sport? Waarom ben je eigenlijk blij met die sportschool? Vind je het een eerlijke prijs voor wat je ervoor krijgt? Wat zou je graag anders willen zien?

Uiteindelijk kom je er zo achter of je nog bij de juiste sportschool zit. Dan kan je ook perfect andere sporters adviseren over jouw sportschool. Wanneer moet je er wel gaan sporten en wanneer kan je beter een andere sportschool kiezen?

Je zorgt voor meer transparantie

Er is op dit moment nog veel transparantie en onduidelijkheid. Bijvoorbeeld over de prijs. Sommige sportscholen tonen geen prijzen, andere sportscholen rekenen extra prijzen voor zaken die bij andere sportscholen inbegrepen zijn en andere sportscholen werken weer met tientallen verschillende soorten abonnementen. Daarnaast is het aanbod lastig te vergelijken. Zo`n beetje iedere sportschool biedt begeleiding aan, maar de ervaring leert dat er een groot verschil zit tussen sportscholen in de kwaliteit van de begeleiding. Ook groepslessen verschillen sterk in kwaliteit.

Jouw mening zorgt ervoor dat de verschillen tussen de sportscholen duidelijker wordt. Dat is niet alleen goed voor jou, de sportschool en de sporter, maar ook voor de hele sport. Hoe beter de informatie is, hoe duidelijker het onderscheid tussen de verschillende sportscholen.

Wat zet je in een review?

Wil je een review schrijven maar weet je nog niet zo goed waarover? We geven je hier een aantal tips:

 • Geef jouw mening in de vorm van sterren. We hebben 5 categorieën, namelijk prijs, personeel, faciliteiten, groepslessen, openingstijden en hygiëne.
 • Upload foto`s, want 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden.
 • Schrijf in een toelichting wat jij van de sportschool vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sfeer in sportschool, hoe druk het is, of de faciliteiten schoon zijn, of de gym netjes is, of de begeleiding kundig en vriendelijk is, enzovoort.

Heb jij een goed idee?

Heb jij een goed idee hoe we ervoor kunnen zorgen dat meer sporters een review geven? Laat dan hieronder een berichtje achter!

Laat een Reactie achter

 1. Yvon

  Hallo allemaal ik wil jullie advies geven over anytime fitness. De volgende punten waar ik me aan erger zijn mamelijk de volgende.

  Ik vindt het erg schandalig dat ik maand langer moet blijven en betalen omdat ze stilzwijgend verlengen.

  Daarnaast ook nog 30€ in kliko gooi vanwege sleutel waar ik niets meer aan heb.Mooi verdienen zo!!! Over andermans rug.

  Ik heb kleine gekregen en kan daardoor kan ik niet gaan fitnessen alleen in avond of weekend. Maar dan is sporten niet mogelijk omdat het veel te druk is.
  De kleine mag ook overdag als er zo wat niemand is ook niet mee.

  Ik ga er in ieder geval niet meer heen.