5 tips voor het vinden van een goedkope sportschool

Ben jij op zoek naar een goedkoop abonnement bij een fitnesscentrum? Wat betaal je nu bij jouw gym? We hebben hier 5 tips voor het vinden van een goedkope sportschool. Heb jij nog andere tips, zet die dan in de reactie hier onderaan en help anderen die op zoek zijn naar een scherp abonnement.

Zoek een fitnesscentrum iets verder van huis

Meestal zitten er op een paar kilometer extra afstand veel meer sportscholen. Daar zit bijna altijd ook een goedkoop fitnesscentrum bij. Zoek bijvoorbeeld in jouw wijk in Amsterdam een sportschool. Of zoek in een sportschool in heel Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Eindhoven. De meeste sporters in de stad zullen fietsen naar de sportschool.
Als je buiten de stad woont heb je uiteraard minder keus. Ook dan kan je een fitnesscentrum zoeken die wat verder weg ligt. Belangrijk is dan wel om ook de reiskosten mee te rekenen. Rij je bijvoorbeeld met de auto 3 keer per week ongeveer 10 kilometer naar jouw sportschool, dan betaal je al snel €25 aan reiskosten per maand.

Vergelijk prijzen van sportschoolketens

Doordat sportschoolketens zoals Basic Fit en Fit for Free zo groot zijn, kunnen ze de prijs laag houden.

Eén ding waar je wel op moet letten bij deze ketens, is dat er vaak additionele kosten zijn. Zo betaal je bij Basic Fit ook voor live groepslessen, een kickstartsessie, de app en Yanga water. Wil je hier allemaal gebruik van maken dan lopen de kosten op. Bij Fit for Free betaal je voor het persoonlijke trainingsschema, de groepslessen en het Yanga water. Ook hier lopen de kosten dus flink op als je overal gebruik van wilt maken.

Zoek een sportschool in de buurt van je werk

Je kan ook eens kijken of er vlakbij je werk een sportschool zit. Door niet alleen maar vlakbij huis, maar ook vlakbij je werk te zoeken vergroot je de kans om een goedkope sportschool te vinden. Op bedrijventerreinen zitten steeds vaker sportschoolketens. Zo vind je Fit For Free en Basic Fit ook vaak buiten de stad op locaties waar veel bedrijven gehuisvest zijn. Werk je juist in de stad? Daar is vaak een breder aanbod sportscholen en daar zitten vaak ook goedkope locaties bij.

Daarnaast is een sportschool vlakbij je werk super handig. Zo kan je na je werk direct de sportschool in. Na het sporten kan je dan thuis meteen op de bank ploffen. Je kan ook proberen voor het werk te sporten. Zo ontwijk je de files en start je jouw werkdag vol energie.

Neem een daluren abonnement

Bij de meeste sportscholen kun je ook gebruikmaken van een daluren abonnement. Het voordeel voor de sportschool is dat het aantal sporters dat op de sportschool aanwezig is een beetje over de dag wordt verspreid. Zo worden pieken aan het begin van de avond voorkomen. Mocht je op de daluren kunnen sporten, dan is dit dus een uitstekende optie. Het is goedkoper én rustiger.

Houd acties in de gaten

De kortingen op abonnementen kunnen flink oplopen. Er zijn een aantal typen kortingen.

  1. De meeste sportscholen hebben acties waarbij ze geen inschrijfgeld rekenen. Dat zijn altijd interessante acties om in de gaten te houden, het scheelt je namelijk bij inschrijving zomaar 30 euro.
  2. Een andere veelgebruikte korting is dat je een aantal maanden gratis kan sporten. De grote ketens gebruiken deze actie ook. Ze adverteren met “Schrijf je nu gratis in en sport tot…. gratis”. Let wel op bij deze acties. Vaak is de korting niet heel lang én geldt die niet voor additionele diensten zoals groepslessen of Yanga water.
  3. Een actie die vroeger vaker werd gedaan is de korting op het maandbedrag. Zo betaal je bijvoorbeeld voor de eerst 3 maanden 10 euro minder voor je abonnement. Deze acties zien we steeds minder.
  4. Veel sportscholen bieden ook een ‘vriendenprogramma‘ aan. Dit betekent dat als jij een vriend(in) bij de sportschool aanbiedt, jij of hij/zij een korting krijgt.

Allerbelangrijkst bij de acties is om uit te rekenen wat je op jaarbasis betaalt. De acties die sportscholen hanteren maken het vaak interessant, maar een scherpe abonnementsprijs is uit eindelijk veel voordeliger.

Bedrijfsfitness

Veel bedrijven doen het tegenwoordig: bedrijfsfitness aanbieden. Door werknemers te helpen met sporten wordt de gezondheid gestimuleerd. Door te fitnessen via jouw werkgever zorg je ervoor dat het bedrijf jouw fitnessabonnement betaalt. Vaak brengt de werkgever (een deel van) de kosten in mindering op jouw bruto salaris. Belastingtechnisch is het dus super handig om van bedrijfsfitness gebruik te maken. Vaak is het wel zo dat je bij bedrijfsfitness weinig keuze hebt in sportscholen.

Bonustip voor de fanatieke sporter: Ga sporten bij Trainmore

Bij Trainmore krijg je voor iedere keer dat je komt sporten een euro korting. Het standaard abonnement is 30 euro per maand. Dus, als je elke dag gaat sporten, dan sport je helemaal gratis!

 

Laat een Reactie achter