Je zal je wellicht recent hebben ingeschreven in een sportschool bij jou in de buurt.

Voor velen zal het de eerste keer zijn dat ze een sportschool betreden. Naast de gezondheidsvoordelen gaan vele van ons gaan naar de sportschool om spiermassa aan te komen of om af te vallen.
Je inzet in de sportschool zal voor een deel je progressie bepalen, maar er is nog iets dat belangrijker is. Letten op je voeding, genoeg slapen en eventueel het kopen van gezonde sportsupplementen zijn namelijk nog belangrijker voor je dan wat je in de sportschool doet. Je kunt nog zoveel uur trainen, maar met een slecht dieet en een tekort aan nutriënten ga je nooit de doelen halen je die voor ogen hebt.

Doelstellingen

Bepaal voor jezelf de doelen die je voor ogen hebt. Daarna kan je die doelen koppelen met de juiste verhouding voeding die je nodig hebt. Personen die bijvoorbeeld graag willen afvallen zullen hun voeding moeten aanpassen. Een simpele aanpak is om onder je dagelijkse calorische behoefte te zitten voor een bepaalde periode totdat je je streefgewicht haalt. Bij personen die graag willen aankomen zal dit precies andersom zijn. Boven je dagelijkse calorische behoefte zitten is dan noodzakelijk, bijvoorbeeld 10% boven de aangeraden calorische consumptie die je online of met een formule hebt berekend.

Stel je voor je wilt de komende tijd in spiermassa aankomen dan is het belangrijk om op te letten of je wel genoeg eiwitten binnenkrijgt. Deze dienen als bouwstenen voor de spieren om in spiermassa aan te komen en sneller te herstellen. Om te herstellen gebruiken veel sporters een eiwitshake of een ander sport supplement als aanvulling of hun voeding.

Sportvoeding & sportsupplementen

Voor sporters is het soms lastig om genoeg eiwitten of micronutriënten binnen te krijgen elke dag. Door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kunnen prestaties afnemen en het kan langer duren voordat je je doelen behaalt. Daarom kan het handig zijn om sportsupplementen aan te schaffen. Het is belangrijk om te kiezen voor een eiwitshake of sportsupplement dat je geld ook echt waard is. Veelal bevatten eiwitshakes bijvoorbeeld stoffen zoals aspartaam en sucralose. Deze stoffen kunnen ongezond voor je zijn. Verder is het belangrijk om te kijken of je producten gecertificeerd zijn en GMO-free zijn.
Je kan beter kiezen voor een eiwitshake dat gezoet is met stevia zoals het nieuwe supplementenmerk Muscle Concepts al hun supplementen produceert.

Er zijn ook een aantal sportsupplementen die je kan gebruiken als aanvulling op je voeding. Ook zullen er altijd mensen zijn die tekorten hebben aan vitamines en mineralen.
Dit kan komen omdat ze niet genoeg binnenkrijgen door hun voeding. Zo krijgen wij ook vaak de vraag: Is Yakult gezond? Hierop geeft DailyFit je antwoord.

Door het aanschaffen van bijvoorbeeld een multivitamine, specifieke vitamine of mineraal zorg je ervoor dat je in ieder geval genoeg binnen krijgt. Deze vitamines en mineralen zijn ook van essentieel belang voor een aantal lichaamsprocessen. Daarnaast kunnen ze je helpen om een gezond lichaam te krijgen.
Kortom, supplementen kunnen worden gebruikt als een goede aanvulling op je voeding maar natuurlijk niet als vervanging. Hanteer dus altijd een goed dieet in combinatie met jouw sportschool activiteiten. Vergeet dus niet: Dagelijkse voeding is prioriteit nummer 1 !!! 🙂

Laat een Reactie achter