Top 10 fitness blogs van Nederland

Alle #fitgirls en #fitboys opgelet! Dit is onze top 10 van fitness blogs om te volgen. Hier haal je de nodige inspiratie en ideeën vandaan om ook jouw levenstijl écht gezond te maken en te houden. Het is geen top 10 in de zin van 1 tot en met 10. We houden van al deze 10 blogs evenveel!

newgym

Newgym is van origine een platform om je nieuwe sportschool te vinden, maar daarnaast delen ze wekelijks waardevolle informatie over sport, voeding en gezondheid. Variërend van het nut van de sauna, tot het belang van calorieën tellen. Ben je op zoek naar een sportschool? Of op zoek naar meer informatie over fitness? Dan is newgym de website voor jou!

Website: www.newgym.nl/blog
Insta: @newgym.nl

Annemerel.com

Dit is de persoonlijke lifestyleblog van Annemerel de Jongh. Waarschijnlijk de meest populaire fitness blog van Nederland. Ze doet in haar blog zo`n beetje haar hele leven uit de doeken. Ze heeft inmiddels zelfs al twee boeken geschreven. In haar blog schrijf Annemerel veel over hardlopen. Het is haar passie en ze rent wedstrijden over de hele wereld. Daar hoort natuurlijk goed en gezond eten bij. Annemerl deel haar lievelingsgerechten en de recepten die daarbij horen.

Website: www.annemerel.com
Insta: @annemerelcom

I Love Health

Dit is de blog van Daisy. Ze schrijft met name over voeding, sport en gezondheid. Zo staan er talloze recepten en eetdagboeken op de site. En niet alleen haar eigen recepten en dagboeken, maar ook die van andere (bekende) sporters en bloggers. Ben je al het sporten en eten een beetje zat? Daisy blogt ook over reizen.

Website: www.ilovehealth.nl
Insta: @ilovehealth_

Gym Junkies

Gym Junkies is een community waar meerdere bloggers voor schrijven. Doordat er veel verschillende bloggers samenwerken is er veel variatie op het platform. Oprichters Cynthia Houben en Mark Bogaerts schrijven zelf op het platform, maar ook bekende bloggers als Rens van Steenbruggen, Linda Slimmen van Way of HealthThalita MartensDeborah Standaert en Lindsey Teerink.

Website: www.gymjunkies.nl
Insta: @Gymjunkies.nl

#FitGirlCode

Op #FitGirlCode community lees je alles over sporten, koken en lifestyle. Je leest er over hoe je fit kan worden. Zo wordt er geschreven over sport- en eetschema`s, workouts en sportevents. #FitGirlCode belicht ook de mentale kant van sporten en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Naast sportartikelen is staan er ook honderden gezonde recepten op de site en kun je zien hoe leden van de community fitter zijn geworden. Wil je naast gezond eten en veel sporten ook de lifestyle van een echt sporter? Ook daar kun je van alles over lezen op #FitGirlCode.

Website: www.fitgirlcode.com
Insta: @fitgirlcode

Diesna Loomans

Diesna Loomans is een Nederlandse mama van 33 jaar. Ze heeft 2 kinderen en blogt/vlogt dagelijks over fitness, voeding en lifestyle. Je leest wat voor workouts Diesna doet en hoe ze ervoor zorgt dat ze gezond blijft. De laatste tijd schrijft Diesna op haar fitness blog veel over hoe je gezond en fit kunt blijven met zwangerschap(pen) en kinderen. Wil je echt álles weten over Diesna? Dan kan je ook haar boek kopen. Het eBook OHMYFITNESS is verkrijgbaar via de website.

Website: www.diesnaloomans.nl
Insta: @diesnaloomans

Jelmer de Boer

Jelmer de Boer is met 39k volgers op Instagram één van de grootste fitness blogs van Nederland. Hij is één van de weinige mannen tussen alle #fitgirls. Zijn blogs/vlogs zitten vol met humor en hij kijkt op z`n eigen manier tegen alle foodtrents aan. Hij weet ze op een grappige manier te relativeren. Op zijn blog vind je geen recepten voor bietenkoekjes of brandnetelsoep, maar voor witte chocolade macadamia koekjes, Milka Oreo Kinder Bueno Nutella Cheesecake en boerenkoolstamppot met slagroom.

Website: www.jelmerdeboer.nl
Insta: @jelmerdeboer

Fitdutchies

Fitdutchies is een community waar je de dagelijkse motivatie vandaan kunt halen om gezond en fit te blijven of te worden. Het platform zit inmiddels al over de 65k volgers op Instagram. Dat is met name te danken aan meer dan 25 bekende bloggers die zich aan Fitdutchies hebben verbonden. Dagelijks verschijnen er nieuwe blogs over fit worden, fit blijven, voeding, recepten en coaching. Op Fitdutchies vind je ook reviews van voeding, supplementen en sportoefeningen.

Website: www.fitdutchies.nl
Insta: @fitdutchies

WorkThatEs

De blog van Esmée Noëlle. Op Instagram heeft ze 27,5k volgers en is dus één van de grootste Nederlandse #fitgirls. Esmée schrijft over sport, lifestyle, personal, food, shopping en travel. Naast haar sport- en eetritme kan je dus ook lezen over waar Esmée naartoe op reis gaat. Zo is ze naar New York, Bali en Vietnam geweest.

Insta: @esmeenoelle

Go Woedie

Go Woedie is de blog van Ewout Kuypers. Hij schrijft over het zijn van een ‘fittie’. Zelf noemt hij: “Een fitness blog, maar dan nèt even anders!”. Zijn verhalen over de sportschool gaan bijvoorbeeld over de nare geluiden in de gym of over types die je tegenkomt in de gym.Uiteraard vertelt Ewout je ook hoe je een sixpack kunt krijgen en hoe je buiten kunt trainen zonder gewichten. Ewout schrijft ook voor #FitGirlCode.

Website: www.woedie.nl
Insta: @gowoedie

Fit Food Health

Yvonne van Haastregt is de vrouw achter Fit Food Health. Zoals de titel van de blog al zegt gaat het over fitness, voeding en gezondheid. Je leest hier alles over hoe Yvonne fit blijft, welke oefeningen ze doet, wat ze eet en je kan haar zelfs boeken voor begeleiding. Ze is namelijk afgestudeerd diëtist.

Website: fitfoodhealth.blogspot.com

Dat was onze top 10! Doorlezen? Hier lees je meer over over voedingssupplementen of over thuisworkouts.

SportscholenCheck helpt je om een sportschool te vinden. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag? Of ergens anders in Nederland?

Laat een Reactie achter

 1. Amber

  Hé, ik ben net klaar met het lezen van je artikel en wilde je vertellen dat ik er absoluut van genoten heb! Dank je

 2. Levi

  Tof artikel met leuke fitness & gezondheidsblog. Mooi om te zien dar er steeds meer blogs en platformen omtrent het ontwikkelen van een gezonde levensstijl!

 3. Sean

  Sommige blogs kende ik al maar er zitten wel een paar leuke tussen die ik nu ook ga volgen. Bedankt!

 4. Franca

  Goedemorgen,

  Wat een goede blogs die helpen bij een gezonde levensstijl!
  Ik sport zelf al een aantal jaar bij Sportpalace en ben zeer tevreden over
  de service en de hoeveelheid mogelijkheden die ze aanbieden.

  Groetjes!